Midlertidig manager – midlertidig ledelse af stabil, høj kvalitet

Midlertidig ledelse – få en midlertidig manager og opnå stærke resultater på kort tid

På udkig efter midlertidig ledelse til at fremtidssikre din virksomhed? En midlertidig manager leverer konkrete resultater på kort tid til fordelagtigt lave priser.

Så frem din virksomhed har brug for at forny og reformere sin strategi, struktur og forretningsgange, så kan du ofte med fordel benytte dig af midlertidig ledelse. Denne arbejdsmetode tilvejebringer virksomhedsledelsen en god kombination af ekspertise, erfaring og beslutsomhed i én og samme leder. Samtidig har virksomheden med denne metode stor frihed til at udskifte den midlertidige manager med en mere permanent løsning, når det passer firmaet bedst. Endelig bør det også nævnes, at interim managere som regel er langt billigere end virksomhedskonsulenter og som regel ikke særligt meget dyrere end fastansatte ledere.

Hvad karakteriserer en midlertidig manager?

En midlertidig manager er typisk karakteriseret ved at være særdeles vidende indenfor ledelse generelt og indenfor den specifikke branche, som virksomheden befinder sig i. Denne viden er sædvanligvis baseret på såvel en dyb teoretisk forståelse af ledelse såvel som stor praktisk erfaring indenfor relevante brancher og virksomheder.

Derudover så er en midlertidig manager typisk også ekspert indenfor håndtering af virksomheder i problemer, i transition eller med behov for fornyelse. Dette giver egentlig også sig selv, eftersom at midlertidig ledelse normalt ikke benyttes i virksomheder, som allerede fungerer godt, og som ikke har behov for reformer. Efter at transitionsperioden er overstået, så vil virksomheden typisk afløse deres midlertidige manager med en ny leder i en fast fuldtidsstilling, eftersom at din midlertidige manager allerede har udført det job, som han/hun var ansat til at gøre.

Andre kendetegn ved midlertidig ledelse: Objektivitet og stor beslutsomhed

Et andet særdeles markant kendetegn ved midlertidig ledelse er, at midlertidige ledere stort set altid vil tiltræde opgaven med langt større objektivitet end ledere i faste stillinger. Årsagen til dette er for det første, at den midlertidige ledelse ikke har nogen historisk forbindelse med virksomheden. Dette bevirker, at den midlertidige ledelse er i stand til at sætte sig ud over virksomhedens kultur, traditioner og sociale relationer, som ofte kan fungere som en barriere mod de reformer, som virksomheden reelt behøver.

For det andet finder den midlertidige ledelse sin objektivitet ud fra det forhold, at den midlertidige manager kun har et begrænset tidsrum til at opnå succes. Med andre ord, så har den midlertidige manager – i modsætning til fastansatte ledere – ikke tid til at vente med at træffe de rigtige beslutninger.

Denne stærke objektivitet koblet med den tidsbegrænsede ansættelse har desuden den bieffekt, at den midlertidige leder går til opgaven med en meget stor beslutsomhed og fast indstilling på at få tingene til at lykkes så hurtigt som muligt. Dette betyder også, at virksomheder med midlertidige managere ofte får ’rettet skuden op’ og implementeret de nødvendige reformer langt hurtigere end virksomheder med ledere i faste fuldtidsstillinger.

Hyr en midlertidig manager og skab fremdrift i din virksomhed

Står din virksomhed overfor en periode med store strukturelle reformer, så er midlertidig ledelse en oplagt løsning. Ikke blot har de stor ekspertise indenfor netop den situation, som de står i: Midlertidige managere har også den rette indstilling til at få udført deres arbejde så effektivt og så hurtigt som muligt.